"För mig var sorgbearbetning ett viktigt steg i min helandeprocess. Att få ner alla förluster, svart på vitt, både det som faktiskt drabbat mig av faktiska förluster men också de indirekta förlusterna, det som skulle ha varit där för mig men som jag blev berövad. Det var smärtsamt men jag skulle inte vilja vara utan det, belöningen är ju att få känna mig helare och starkare. Det jag tyckte var en otrolig styrka med att gå sorgbearbetning hos Susanne är att hon själv "vandrat samma väg", hon kunde var där som ett kärleksfullt stöd som förstod och där var en otroligt stor positiv kraft i det!"

Markus S
Individuell kurs i sorgbearbetning

"Efter den fullständiga katastrofen där världen rämnade fick jag genom sorgebearbetningen  gå tillbaka, minnas och återhämta.
Jag fick möjlighet att  komma till fullbordan, till ro.
Att göra upp och göra klart för att kunna släppa, komma till punkten av att det inte finns  mer att hitta, att trots allt gå vidare,  lättad,  och göra plats för nytt, nya drömmar.
I sorgbearbetningen kunde jag ta en sak i taget, och få hitta ut ur kaoset, få uttrycka bara min sanning och känsla och bli varsamt och bekräftad mött och sedd.
Omtänksamt vägledd och hela tiden trygg med Susanne."

Per 49 år
Indivudell kurs i sorgbearbetning

”När jag och mina två tonåringar kom till Susanne för snart två år sedan hade vi en lång och på flera sätt traumatisk historia med oss i bagaget. En historia som innehåller både sorgen efter en förlorad pappa men också flera års kamp mot alkoholismen som anhöriga och medberoende. För oss har det varit ovärderligt att jobba med sorgbearbetningen tillsammans med Susanne för att komma vidare i livet. På något sätt har vi lyckats vända en sorg och tragedi till en erfarenhet som vi kommer ha med oss genom livet och som jag är övertygad om att vi kommer ha stor nytta av framåt.”

Åsa Lundquist